We are barely started, but we already have a real fan club!
These young ladies on Den Hool 6 love it when another brew is ready and they get the residual product, called “brewer’s grain”.
We are barely started, but we already have a real fan club!
These young ladies on Den Hool 6 love it when another brew is ready and they get the residual product, called “brewer’s grain”.
We zijn nog maar nauwelijks van start, maar we hebben toch al ‘n echte fanclub!
Deze jongedames op Den Hool 6 vinden het maar wat fijn als er weer een brouwsel klaar is en zij het restproduct, de zogenaamde “bierbostel” voorgeschoteld krijgen.
De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het maken van de eerste proefbrouwsels. Eind februari is ook de distilleerketel in werking gesteld en hebben we tevens het eerste proefdistillaat gemaakt.
De komende weken gaan we gebruiken om een zo goed mogelijk stookbier te brouwen. Als we hier tevreden over zijn, dan kunnen we officieel beginnen met distilleren.
In recent weeks we have been busy making the first test brews. The distillation kettle was also put into operation at the end of February and we also made the first test distillate.
We will use the coming weeks to brew the best possible beer. If we are satisfied with this, then we can officially start distilling.
Na een flinke zoektocht hebben we een prachtige, zeer exclusieve whiskyfles gevonden!
De flessen en bijbehorende kurken zijn deze week geleverd en nu kunnen we verder gaan werken aan het ontwerp van de etiketten en de geschenkverpakkingen. Ook moeten er nog glazen uitgezocht worden.
After a tough search, we found a wonderful, very exclusive whisky bottle!
The bottles and corresponding corks were delivered this week and now we can continue working on the design of the labels and gift packaging. Glasses are also yet to be found.
Afgelopen week zijn zowel de nieuwe brouw- als distilleerketel afgeleverd in Den Hool. De komende weken zal er water worden aangesloten en elektra worden aangelegd en dan is het wachten nog op een pomp, die halverwege januari zal worden geleverd. Zodra deze binnen is kunnen we aan de slag!
Last week, the new wort boiler and still were delivered to Den Hool. Over the next few weeks, water will be connected and electricity installed, and then we will need to wait for a pump, which will be delivered in mid-January. As soon as this has arrived, we will be able to get to work!
Met ingang van 2015 gaat de Drentsche Schans zelf distilleren!
Het begon de laatste jaren toch wat te kriebelen om het gehele proces in eigen hand te krijgen. We hebben daarom de afgelopen tijd niet stil gezeten en na flink wat uitzoekwerk op internet, studie, gesprekken met andere producenten, distilleerders en leveranciers, besloten om zelf te gaan distilleren.
Van het gerstemout wordt eerst met behulp van de brouwketel een alcoholhoudend beslag gemaakt en vervolgens kan er worden gedistilleerd. Dit alles zal op zeer kleine schaal gebeuren, maar door deze ontwikkeling komt bijna het gehele proces in eigen beheer. Alleen het mouten gebeurt nog elders.
As of 2015, the Drentsche Schans will be carrying out its own distillation!
Over the past few years, we have started to get the urge to carry out the entire process ourselves, so we have been very busy recently, and after a considerable amount of searching on the internet, study, discussions with other manufacturers, distillers and suppliers, we have decided to carry out our own distillation.
From the barley malt, an alcoholic mush is produced first using the wort boiler, before it can be distilled. All of this will happen on a small scale, but this development means that we can now manage almost the entire process ourselves. Only the malting will be carried out elsewhere.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rond DenHool whisky, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.