Today the new Malting is delivered in Den Hool.
Specially developed for us and made to our wishes. From now on we can finally start malting ourselves and we really have all the steps of the process in our own hands!
Today the new Malting is delivered in Den Hool.
Specially developed for us and made to our wishes. From now on we can finally start malting ourselves and we really have all the steps of the process in our own hands!
Vandaag is de nieuwe mouterij afgeleverd in Den Hool.
Speciaal voor ons ontwikkeld en naar onze wensen gemaakt. Vanaf nu kunnen we dus ook eindelijk zelf gaan mouten en hebben we echt álle stappen van het proces in eigen hand!
De graanoogst 2016 zit erop!
De basis voor de whisky van de komende jaren is eind april dit jaar gelegd met het zaaien van de gerst.
We hebben gekozen voor het ras Odyssey, welke zeer geschikt is voor de productie van whisky. Deze is gezaaid op het perceel “Spoorstuk” te Schimmelarij.
Het mooie weer liet erg lang op zich wachten, maar donderdag 18 augustus jl. hebben we dan toch onder prachtige omstandigheden de gerst kunnen maaien.
The bottom is in sight! Ordering via the webshop is no longer possible!
Of the 1130 bottles of Veenhaar 2010-6 years, almost all bottles have been delivered to the various liquor stores in the area. So whoever wants another bottle must be fast! Look here for the points of sale.
De bodem is in zicht! Bestellen via de webshop is niet meer mogelijk!
Van de 1130 flessen Veenhaar 2010 – 6 jaar zijn inmiddels bijna alle flessen uitgeleverd aan de diverse slijterijen in de omgeving. Dus wie nog een fles wil, moet snel zijn! Kijk hier voor de verkooppunten.
Oftewel het is weer tijd om nieuwe (brouw)gerst te zaaien!
Het zijn momenteel hectische weken. Na een erg natte periode zijn de akkerbouwwerkzaamheden nu toch volop aan de gang. De meeste bieten zijn gezaaid en op een enkel perceel na is ook alle zomertarwe en -gerst gezaaid. De rest van het land is reeds voorbewerkt om over te kunnen gaan tot de grootste klus, het poten van de aardappelen.
Het zal dus wel iets langer duren voordat alle etiketten geplakt zijn. De omdozen zijn inmiddels ook gedrukt, maar moeten nog gevouwen en gelijmd worden en zullen in de loop van volgende week geleverd worden. De verkoop van de whisky start dus op z’n vroegst in de laatste week van april.
The whiskey is in the bottle and it looks great! The total quantity is 1130 bottles.
Now the next job is waiting for us: labeling. This will be done completely manually, so this will take some time…..
We expect to start with the sales at the end of April.
Stap 3: Bottelen. Eindelijk is het dan zover! De whisky zit in de fles en dit ziet er door de prachtige kleur van de whisky direct al geweldig uit. De totale hoeveelheid bestaat uit 1130 flessen.
Nu staat ons de volgende klus te wachten: het etiketteren.
Dit zal volledig handmatig gebeuren, dus hier zijn we de komende tijd nog wel even zoet mee…..
We verwachten half april met de verkoop te kunnen starten.
Stap 2: Huwen. De afgelopen weken is de whisky “gehuwd”. Dit wil niet veel meer zeggen dan dat de 4 samengevoegde vaten goed met elkaar vermengd worden. Tevens is er water toegevoegd om het gewenste alcoholpercentage van 46% te bereiken. We kunnen nu de voorbereidingen treffen voor het bottelen.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rond DenHool whisky, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.