Begin 2020 stond de schuur vol met vaten Drentsche Schans bier, klaar voor het komende (festival)seizoen. Maar nog voor ’t eerste feestje gooide corona roet in ’t eten en bleven we met bijna de gehele partij zitten.
Toen in het najaar de tweede lockdown werd aangekondigd hebben we besloten van de nood een deugd te maken en het bier te verstoken en hier een gin van te maken, met de toepasselijke naam “Lockdown”.
Vervolgens zijn we ook begonnen met het ontwikkelen van recepten voor o.a. jenever, een nieuwe gin en hebben we zelfs een hele unieke gin likeur gemaakt.
Drentse graanalcohol
Alles volledig gemaakt zonder industriële alcohol, maar van gerst geteeld in Drenthe!!
Gerst die is verbouwd op de Drentse zandgronden. Na de oogst wordt deze gerst opgeslagen in een graansilo.
Na een rustperiode wordt de gerst gemouten in een kleine cilindermouterij in Den Hool. Deze mout wordt gemalen en samen met water tot een beslag gevormd.
D.m.v. brouwen worden de zetmelen in deze korrels omgezet in suikers waarna door toevoeging van gist er een alcoholrijk beslag wordt gevormd.
Door dit alcoholrijke beslag te verhitten wordt de alcohol eruit gedistilleerd. We hebben nu ruwe alcohol gemaakt van Drentse gerst. Deze alcohol gaan we herdistilleren, waarbij we trachten alleen de pure ethanol af te vangen. Dit heet de zgn. fijnbrand. Wat we nu hebben is een hoogwaardige graanalcohol.
De basis voor onze gins en jenevers.
JENEVER
Trots zijn we op onze DenHool graanjenever!
Achterdocht
De naam van de graanjenever is “Achterdocht”, refererend aan het oude gezegde “Uit turf, jenever en achterdocht is de Drent gewrocht”.
Het is daarentegen uiterst moderne jenever, met veel geur, een zeer zachte smaak en een lange afdronk.
Geen industriële alcohol
Jenever die, in tegenstelling tot vele commerciële merken, gemaakt is zonder gebruik te maken van industriële alcohol. De granen waarvan deze jenever is gemaakt zijn geteeld en bewerkt in Drenthe. Dit maakt hem tot een uniek product. Modern van smaak, met een geheel eigen karakter.
Doordat er geen gebruik is gemaakt van industriële alcohol en de zeer kleine batch van maar 250 flessen, zit deze jenever qua prijsniveau aan de bovenkant van de markt.
Een zeer unieke en exclusieve jenever.
UITVERKOCHT
GIN – BOOSTER 2022
Wat maakt deze gin nou zo bijzonder?
Nagenoeg alle gin wordt gemaakt met neutrale industriële alcohol. En juist hier zit het grootste verschil.
Ook deze Booster gin is niet gemaakt van industriële alcohol, maar van gerst geteeld in Drenthe. Gerst van het ras Irina die is verbouwd op de Drentse zandgronden.
London Dry gin
De herdistillatie vindt plaats met botanicals als o.a. jeneverbessen, korianderzaden en citroenschillen. De combinatie en hoeveelheden van deze botanicals geven gin z’n eigen karakter.
London Dry, wat wil zeggen dat er na distillatie geen toevoegingen meer plaatsvinden.
Heerlijk fris
DenHool Booster Gin is een uitermate frisse gin.
Fijne jeneverbessen aroma’s gecombineerd met fruitige citrus tonen en frisse koriander smaken.
Perfect te combineren in een glas met ijs, samen met een schijfje citroen een paar takjes munt of een takje rozemarijn en een kwaliteitsvolle tonic.
NOG EEN KLEINE VOORRAAD BESCHIKBAAR
GIN LIKEUR – BLACKCURRANT
Uniek!
Een zeer uniek product, waarbij een gin als basis is gebruikt.
Gin die net als de Booster gin uitsluitend is gemaakt van Drentse gerst. Er is dus opnieuw geen industriële alcohol gebruikt.
100% natuurlijk
Vervolgens hebben we Drentse zwarte bessen aangeschaft uit Marwijksoord. Deze bessen zijn geperst tot zwarte bessen sap.
100% zwarte bessensap zonder enige toevoeging.
Dit zwarte bessensap wordt daarna in een bepaalde verhouding toegevoegd aan de gin.
Door nu ook suiker toe te voegen ontstaat er de unieke DenHool Gin likeur.
Gemaakt zonder chemische smaak- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen, maar met alleen natuurlijke producten.
Gevaarlijk lekker
Uniek in zijn smaak. Vol, intens en diep, maar ook fris met een kick.
Zwarte bessen voor een heerlijk fruitige geur en volle, intense smaak en suiker en munt voor de fris-zoete hint.
Gekoeld perfect puur te drinken.
Maar ook in een mix met bijv. Prosecco, Cava of sprite misstaat deze likeur allerminst.
Een gevaarlijk lekker drankje!
Zilveren medaille
Op het LSC concours in Londen bekroond met een zilveren medaille!
Volgens het jury rapport heeft deze ginlikeur een “enticing aroma of blackcurrant on the nose, followed by fresh notes on the palate and a thick, sugary finish”
VERKRIJGBAAR VIA DE WEBSHOP
DenHool whisky is online te bestellen via de webshop, maar ook te koop bij diverse slijterijen.
Veenhaar 2016 (8 jaar oud) is vanaf begin januari 2025 verkrijgbaar.
Meer informatie over:
– Online bestellen
– Prijzen en Betalen
– Verzenden en Afhalen
– enz.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rond DenHool whisky, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.